Vilket är jobbigast?

Idag mår jag så satans sålde. Har huvudvärk och mår illa. Gick och la mig vid halv 11 igår och vaknade kl 12. Sen så sov jag kanske 2-3 timmar nu under dagen och huvudvärken är fortfarande kvar? Och detta illamående... Undra egentligen vilket som var värst, spy eller gå och må illa hela tiden... Orkar inte med detta mer. Vill må bra, vill jobba igen!

Lördagens

Idag har jag gjort lite allt möjligt. Körde Bella min lillasyster till rossö till en kompis där, körde vilse (var super länge sen jag var där så inte konstigt alls!) sen åka jag och Daniel ut till ett badställe med Tessan, Marcus och minea. Var där i några timmar. Kan känna att jag fått färg faktiskt :) sen så grillade vi hemma hos dom med och nu har vi precis kommit hem, Daniel ska sätta sig och spela data Medans jag skall vila mitt huvud. Har en sån satans huvudvärk :( hoppas på sol i morgon ä! Föresten! Gjorde årets första dopp idag, de ni ;)

Vad som hände

Skrev ju i tidigare inlägg om -när jag opererades- och tänkte dra storyn för de här och nu, dels för att ni kanske vill veta och dels för att jag har ingenting att göra :)

Jag blev gravid och vi bokade in ett ultraljud hos en tant i Uddevalla torsdagen den 4e februari. Vi bokade in ett ultraljud i och med vi fått missfall förut så vi ville se så allt stod rätt till. Vi kom tid och hon tittade men kunde inte se något. Det kunde antingen vara ett så kallat utomkvedshavandeskap eller att det helt enkelt bara var för tidigt att se något. Tyckte det lät konstigt i och med att jag var i v9 redan. Men jag skulle lämna blodprov här hemma i Strömstad som hon skulle kika på.
Den 8e februari var jag som vanligt på jobbet då jag helt plötsligt fick en konstig känsla i magen, ingen bra känsla. Fick kramper och det gjorde ont. Blev alldeles vid i ansiktet och fick åka hem. Gick direkt och tappade upp en glöhett bad där jag låg och det blev genast mycket bättre! Senare den kvällen började jag spy. Tänkte fan nu har jag fått magsjuka! Ringde chefen och berättade och blev ombad att vara hemma i några dagar. Vaknar nästa morgon av att jag har kramper igen men dom går bort med ett bad som vanligt. Inga blödningar får jag och tänkter "detta måste ju vara normalt isåfall jag har ju inga blödningar"
Natten till den 11februari bryter helvetet ut, vaknar av enorma kramper även då tappar jag upp en varmt bad men kramperna försvinner inte. Väcker Daniel och säger jag har jätteont. Tillslut lyckas jag somna och vaknar upp senare vid kl 7 då Daniel redan är på jobbet. Skall gå på toaletten då jag halvägs till toan faller ihop. Jag kan inte resa mig upp det är mörkt, jag kallsvettas och försöker krypa bort mot hemtelefonen som för en jävla gångskull inte ligger på sin rätta plats! Då tar jag ett djupt andetag och ställer mig upp och går mot sovrummet och faller omkull på grejer i hallen som stod i vägen.
Lyckas få tag i mobilen och ringer första numret som kommer upp - Till Lisen, hon svarar "hallå?" Och jag får inte fram ett enda ljud! hon lägger på och tror jag ringt i sömnen eller något vilket jag har gjort förr. Sen lyckas ja slå Daniels nummer och han svara. Jag får fram med gråten i halsen "Daniel jag klarar inte mer, det gör så ont" Daniel säger att han kommer med en gång och vi lägger på.
Jag tuppar av och vaknar av att Daniel kommer in i sovrummet och försöker resa på mig då vi skall åka till sjukhuset men jag kan inte stå på egna ben, tuppar av någongång till innan Daniel bestämmer sig för att ringa 112. Efter ett tag kommer ambulansen ochh dom tar blodtrycket på mig och bär mig till ambulanse och kör iväg med en fart. Tuppar av även i ambulansen någon gång sen hör jag att dom pratar om någon helikopter som skall möta oss. Jag tänkter "Skall jag åka helikopter? Tänk om jag bara haft gaser i magen då, åka helikopter för de!" När vi kommit till Håby byter vi till helikoper och är snart framme vid NÄL. När vi kommer in så gör dom ett ultraljud sedan för in mig i operationssalen. Dom tar av mina skor och byxor sen säger att jag kommer somna nu, "okej?" säger jag och sen somnar in.

Vaknar sen upp och ser Daniel sitter vid min sida. Har ont och är törstig. Blir kvarliggandes i en natt på NÄL sen får åka hem .

Blev opererad för Utomkvedshavandeskap, hade inre blödningar och tappat 2½liter blod. Var en omtumlande dag för mig och Daniel.

Vill tacka några som betytt mycket nu...

Daniel såklart! När han servat mig med mat o vatten när jag var som dåligaste, när jag varit arg och ledsen och inte orkat med detta mer. Så har han alltid varit där för mig oavsett. Dragit in pengar och betalat då jag inte haft pengar för jag inte jobbat eller fått från försäkringskassan än. Daniel är bäst ♥

Alex då hon vet själv hur jävligt man mått under graviditeten då hon skjutsat mig till sjukhuset och alltid frågat hur jag mår osv, alltid bryr sig! Och så fort man ser henne på stan eller på jobbet får man anigen världens smile eller världens sötaste grimas! Så söt!

Isabell S alltid frågat hur jag mår och kommer med förslag som kan undvika kräkningar. Tror jag fått meddelande på FB nästan varje dag sen tidigt i graviditeten med frågan om hur jag mår och detta kan du testa äta osv! Så snällt att lägga ner energi på mig! Ser fortfarande dig som en extra storasyster ♥

Ajka då även hon kommit till mitt jobb och hämtat mig för att köra mig till sjukhuset och sedan hämtat mig för att köra mig hem! Hälsat på mig på sjukhuset. Kommit med fika och hälsat på när jag inte orkat gå utanför dörren. Tack söt! ♥

Lisen då hon alltid ringt och frågat hur jag har mått, även om hon bor 20mil ifrån så vet jag att hon skulle göra vad som helst för att kunna hjälpa mig mer i vardagen. Efter jag kommit hem efter min operation (mer om den senare) så kom hon hem till mig och hjälpte mig, servade mig med massa saker. Alltid uppmuntrat en! Tack Lis-Fis ♥



Så ensamt att vara ensam... ?

Daniel är i Göteborg hos sina kompisar och lanar, medans jag sitter hemma här och inte göra någonting. Hade jag kunnat jobba hade dagarna gått så mycket fortare! Så nu sitter man här, har varit inne hela dagen i detta väder(?!) FAST det började ösregna förut här vid kl 4 så har inte lika dåligt samvete :)

Vid kl 8 så kommer min lilla syster hit vi skall göra lite tacos! Är ju så gott med tacos lätt att fixa och nyttigt OCH gott är det som tusan! Får se ifall jag lyckas övertala henne med att sova över hos mig igen :) Tycker inte om att sova ensam. Tänk i fall någon bryter sig in? Eller att det börjar åska och blixtra? Nej då är det tur att man inte är ensam!

Daniel skall komma hem i morgon är det tänkt, men det kan ju ändras lite hur som helst. Hoppas att han kommer hem i morgon iaf... Har varit utan honom tok för länge! Han åkte ju trots allt igår ;)

Usch nu börjar jag må illa igen... Alltså tänkt att att mitt illamående och kräkande började redan i v9 och höll på till v15. Under den perioden var det VÄRST. Då kräktes ja ca 20-30gånger per dag. PER DAG, fattar ni eller? Blev tillslut inlagd på NÄL med dropp och grejer, sen fick jag utskrivet tabletter och dom fungera någorlunda. När jag är hemma och inte jobbar så mycket fungerar dom <3 Men jag kan få återfall ibland (som i tisdags, onsdags). Hoppas verkligen jag kan bli sjukskriven igen. Helst av allt deltid då ja kanske kan jobba 4timmar om dagen. Det hade varit så bra! Så jag får lite socialt liv och jobba som jag tycker om att göra!
Är rädd bara att försäkringskassan inte kommer godkänna mina sjukskrivningar, har inte fått pengar från Försäkringkassan än sen första gången då ja skulle fått dom! Är såå nervöööös.
Men har som tur sparade pengar ifall jag inte skulle få något från dom som räcker i 3månader. Sen får vi hoppas på att jag får graviditetspenning då jag inte kan lyfta, då vi lyfter enormt mycket på jobbet. Hoppas hoppas.

Lunch

Har nyss ätit lunch. Blev en vanlig sallad med Tacossås. Måste bli av med grönsakerna så då får ja offra mig. Har tänkt på en sak... Jag är ändå i vecka 19, borde jag inte känna av rörelser snart? Hur vet jag när bebisen sparkar? Känner man de tydligt? Varje morgon när jag vaknat ligger ja kvar i flera minuter och försöker känna efter fall jag känner något, men nada. Vet ju att bebisen lever så jag borde inte vara orolig men ändå :/

Ska ha jobbat... Det sket sig?

I måndags jobbadefrån 11-14 det gick hyfsat tycker jag mådde illa något men inte så mycket så den dagen var en fullträff! Däremot i tisdags då ja jobbade från 4-18:30 mådde jag super illa! Var på gränsen att de skulle gått. Hade spytt under dagen på tisdagen med. Men så skulle ja jobbat igår, men de gick verkligen inte, mådde så satans illa! Spydde på jobbet, så fick ringa cheffen o berätta att de inte fungerade. Så på tisdag skall ja till sjukhuset IGEN och se ifall dom kan sjukskriva mig IGEN. Blir så trött på detta. vill att det skall vara över med mitt illamående, har haft de sen i v10 ju! Vill kunna arbeta!

RUL

I tisdags var vi ju på rutinultraljud och det var helt fantastiskt att se lill bebisen i magen min <3 Allt såg bra ut och hjärtat slog så fint! Har BF den 26e december. Blev framflyttad 3dagar. Är idag i 18+2 (v19) Har bara lagt in en bild på ultraljudet i datorn än så länge så den får duga åt er. Men se så söööt inte sant?




Mys morgon

Har precis gjort mig i ordning efter att ätit frukost som jag faktiskt har fått behålla :) Nu sitter jag och Daniel och myser framför tv i soffan till Disney channel :p snart ska vi åka! Rutinultraljudet här kommer vi :) önska oss lycka till!

Längtar!

En kompis till mig Isabell och hennes pojkvän har fått en dotter! En liten Alicia :) Dom fik henne igår. Så otroligt söt liten tjej alltså! Dom har redan ett barn så nu har han blivit storebror. Så mysigt! Längtar verkligen tills vår bebis kommer. Kommer kännas helt overkligt men det kommer kännas haha aj aj aj! Kan inte föreställa mig smärtan, är mest rädd för lustgasen. Rädd för att jag ska må illa utav den. Börjanspy mitt uppe i allt. Annars är jag nog ganska cool lugn faktiskt. Sen vill jag verkligen inte sova över på sjukhuset. Hatar verkligen att sova på sjukhus. Dels är de så obekväma sängar, sen kanske inte Daniel får sov över sen så sover jag jättedåligt vanligtvis. Hoppas allt kommer gå bra då jag slipper vara kvar allt för länge!

Jobbat idag

Idag har jag börjat jobba igen. Jobbade 11-14. Gick helt ok mådde illa men spydde inte iallafall... Får se hur jag skall göra. Får nog kanske gå ner till halvtid. Men men... I morgon skall vi på rutinultraljud :D är så spänd! Skall vara där kl 10 så vi åker kl 8 härifrån så vi är där en halvtimma tidigare :) Tänkt, vi skall få se vår lilla skritt igen. För tredje gången :) Första gången var när vi var i vecka 9 då vi var hos en privat gynekolog för att kolla så bebisen satt på rätt plats denna gång så jag inte får utomkved igen :( senaste var när jag var i vecka 15 när jag blev inlagd på NÄL för jag var uttorkad. Hoppas att allt ser bra ut på ultraljudet :) skall kolla klart på FRIENDS nu. See Yah!

Snart hemgång

Nu håller vi på och packar för fullt. Snart dags att åka hem till Sverige. Är dock inte hemma förens i morgon. Tar 10timmar med bil + om vi ska stanna och käka. Är riktigt tråkigt att åka bil så länge. Hoppas bara jag inte börjar spy i bilen eller något. Mår ju illa sen lyckas jag bli åksjuk varje gång jag åker bil. Men jag håller tummarna! Dags att packa lite mer. Hörs hemma i Sverige sen!

En kort dag på stranden

Blev en timmas sol på stranden här i Norge. Det var så varmt att jag inte klara av att ligga längre :P haha skall snart gå ner till receptionen och äta kanske lite mat och ta en glass :) Här är bilder från stranden :)







Sovmorgon till 11:30

Idag tog jag och Danne sovmorgon, en lång sovmorgon. Idag är det vår sista dag i Norge, skall bli skönt att få komma hem och sova i sin egen säng istället för dom här hårda stenblocken man får sova i. Kollade lite på minnesstunden på norsk TV här förut så fint det var. Helt sjuk vad som har hänt... Känns helt overkligt. Sånt händer ju bara på filmer...

Nu har jag iaf ätit lite frukost, blev två mackor med baconost på och ett glas apelsinjuice! Förr var jag inte så förtjust i apelsinjuice men nu! Nu kan jag dricka flera glas om dagen :)

Hoppas att vi kan gå till stranden idag, fast det blåser så som det gör. Skall höra med Danne sedan när han har bajat klart. Haha.

Bildbom från Surnadal!

Hyrbilen :)


Första stoppet. Frukost



Sista matstoppet. Fika


Finda Daniel <3


Jag på morgonen


Mot ett vattenfall. Kenny, Sara, Mathias och jag



Lång väg upp


Äntligen framme!


Daniel mor & far Stefan och Lena


Daniel röker fisk


Saras hund Exo


Egengjorda bebiströjor

Se vilka fina bebiströjor jag har gjort :) Köpte några vanliga vita tröjor och målade på med färg :) Sen lyckades tyvärr lägga sin egen tröja på min träja så de smetades ut lite. Då vart jag arg! Men men :P





Magbild för vecka 18

Här är en magbild från vecka 18. Börjar arta sig nu :)



Vecka 19

Alltså detta är helt sjukt? Jag är redan inne i vecka 19! Jag var ju nyss i vecka 14? Va hände? Är ju bra att tiden går fort men ändå :) Nu mår jag bra medans jag varit här uppe i Norge har jag inte mått illa något större. Har bara behövt ta en tablett på morgonen så det är bra. Annars mår jag bra, förutom att jag pinkar som få och är trött som en gnu!


Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.



Snart är semestern slut!

Nu har jag haft semester i 3veckor, dock har jag varit sjuksriven dessa tre veckor, men har iaf varit på en liten semestertripp med Daniels föräldrar till Norge, dit dom åker varje år.
Första dagen var det kanonväder verkligen! Men resten utav dagarna har det varit regn, regn och regn. Jättetråkigt vrekligen. Har suttit och spelat kort hela dagarna bara.

Här uppe i norge är det helt sjukt kallt på kvällarna då det blir 10grader bara ute! Jag har fått tagit på mig två par mjukisbrallor, 3tjovktröjor och två par strumpor för att inte frysa. Hade gott kunnat ha en mössa och vantar på mig också men det hade jag inte med mig detta år, det skall packas ner de första jag gör inför nästa resa nästa år.

Just nu sitter jag med Daniels mamma och mormor och tjatar lite. Daniel är uppe på ett fjäll och cyklar den tråkmånsen :( Men tur jag har hans familj som jag kan underhålla mig lite med :) Sitter med datorn och skriver lite på bloggen, kollar runt lite på andra bloggar och är inne och kikar på FL :) Samt FB

På måndag är det dags igen att börja jobba då. Skall bli oerhört spännande efter att ha varit sjukskriven i 2månader pga graviditeten. Hoppas att allt kommer gå bra bara. Skall i och för sig bara jobba tre timmar så hur mycket kan hända på dom tre timmarna egenteligen?  Återstår och se! Skall bli grymt kul att träffa alla arbetskamrater och sommarjobbar innan dom åker hem för sommaren! Har ju knappt träffar dom!

På tisdag bär det av till Trollhättan för att göra RUL, (rutin ultraljud). Såå spännande! Längtar verkligen! Skall vara där kl 10. Då skall jag få reda på hur långt jag är gången och när beräknad födsel är. Har fått från barnmorskan att jag har BF den 23december och att jag är i v19 idag, men hon kan ju ha fel. Kanske är kortare gången =/ Eller har jag tur längre gången ;) hade ju varit skoj.
Vi skall nog köpa ett par bilder som vi sedan skall kopiera och ge till folk. Dom vi skall ge till är Daniels mor&far, Daniels lillasyster, Daniels mormor, Lisen, Till min gudmor och till oss själva förstås :)


Avslutar detta inlägg med en bild tagen med min iPhone här uppe i Norge idag. Helt sjukt hur bra bilder man kan ta med denna mobil alltså! Har ändrat bilden en liten del bara men :)


RSS 2.0